Waarom je vanaf nu drush moet gaan gebruiken

drush logo

Mocht je drush al gebruiken, dan is dit artikel niet voor jou bedoeld. Je kunt 'm wel doorsturen aan iedereen die drush nog niet gebruikt (en wel zou moeten). In dit artikel een korte introductie over drush en waarom site-builders, themers en developers drush al zouden moeten gebruiken.

Wat is drush?

Drush is een command line tool, je gebruikt dus de terminal. Indien je terminal vrees hebt, dan is dit het moment om daar van af te komen. Ben je reeds gewend met de terminal te werken, installeer dan drush.

Drush is a command-line shell and scripting interface for Drupal, a veritable Swiss Army knife designed to make life easier for those who spend their working hours hacking away at the command prompt.

Drush kan interacteren met je Drupal installatie vanaf de command line. Door met de terminal naar de map te gaan waar je site staat kun je door middel van

drush [command]

een drush commando uitvoeren. Om een module te downloaden van drupal.org,

drush dl coffee

. Drush zal nu kijken welke versie van Drupal er geïnstalleerd is en vervolgens de juiste versie van Coffee downloaden. Een module installeren kan door

drush en coffee

te gebruiken. Zo zijn er vele commando's beschikbaar en vele contrib modules leveren ook eigen commando's, denk bijvoorbeeld aan de Features module.

Waarom moet je het gebruiken?

Drush is vooral heet nuttig als je een site-builder, developer of themer bent. Ontdek wat voor commando's er zijn, installeer modules, clear cache, exporteer features, draaien van de cron, updaten van je site, het kan allemaal op de command line met drush.

Je zult zien dat wannneer je drush een tijdje gebruikt hebt, je afvraagt waarom je niet eerder bent begonnen met het gebruiken van drush.

Door het gebruik van drush zullen eenvoudige tot aan complexere taken minder tijd in beslag nemen. Van het legen van de caches tot aan complete installaties met tal van modules, het kan met drush.

En nu?