Drupal Developer Days - Dag 3

De laatste officiële dag van de Drupal Developer Days zit er op. Een dag die, net zoals dag 2, rustig begon. Na de eerste sessie ben ik samen met Olivier Köhler @nebel54 aan een Javascript issue gaan werken voor de Coffee module. Ik heb Olivier in Szeged voor het eerst ontmoet en hij vertelde vol enthousiasme over de Coffee module. Gezien Olivier gedegen kennis heeft van Javascript boodt hij aan om naar een specifiek issue te kijken.

Na ruim een uur samen gezeten te hebben hadden we een oplossing. De patch die we samen gemaakt hebben is gecommit in de 7.x versie. Later zijn we gaan werken om ook de Drupal 8 versie werkend te krijgen. Ik vind dit heel erg gaaf dat er op zo'n evenement 2 mensen bij elkaar komen en zo'n issue verhelpen. Zo zullen er waarschijnlijk vele soortgelijke voorbeelden zijn van wat er op de Dev Days gebeurd.

De rest van de middag hebben we gespendeerd aan de Drupal 8 versie, de wijzigingen die gedaan zijn in de Drupal 7 versie zijn overgenomen in de Drupal 8 versie en we hebben de module voor 80% kunnen herschrijven, een super resultaat.

Nu de Dev Days voorbij zijn, kan ik terugkijken op een geslaagd evenement. Ik heb interessante sessies bij mogen wonen, veel geleerd over de aankomende versie van Drupal en veel leuke en interessante mensen ontmoet. Daarnaast ook nog hard gewerkt aan de Coffee module. De locatie voor volgend jaar is nog niet bekend, er zijn op dit moment 7 aanmeldingen om de Dev Days te mogen organiseren, dus wie weet waar het volgend jaar gehouden wordt.

Nu in de trein (met wifi) op weg naar het vliegtuig.