Coffee module

De Coffee module helpt je bij het navigeren binnen een Drupal omgeving. Ontstaan vanuit de frustratie dat de url structuur tussen Drupal 6 en Drupal 7 geheel omgegooid was. Als Alfred app gebruiker houd ik mijn handen vrij veel op het toetsenbord. Op deze manier ben ik productiever en kan ik sneller dingen terug vinden. Na wat zoeken bleek er niet zoiets te zijn voor Drupal en zo was het idee geboren.

Nadat je Coffee geinstalleerd hebt kun je met Alt+D Coffee starten. Je krijgt een invoer venster te zien en je kunt gelijk beginnen met typen. Typ de eerste letters (of een deel van) de pagina die je wilt gaan bezoeken, de resultaten worden gefilterd en druk op enter als je het juiste resultaat hebt. Zo simpel is het.

Wanneer je extra menu's wilt aan zetten voor Coffee dan kan dat op de configuratie pagina (hint: alt+d en typ coffee).

Inmiddels kent de Coffee module vele enthousiaste gebruikers en zitten we inmiddels op versie 2 en komt er een Drupal 8 versie aan.

Voor iedere Drupal developer is het hebben van een contrib module een waardevolle investering. Het reviewproces, wat tijdrovend kan zijn, schept veel inzicht in welke standaarden en best practices er leven binnen de Drupal community.