Recente blog posts

Presentatie: Coffee (op DrupalJam 2015)

Logo DrupalJam 2015

Donderdag 30 april werd het jaarlijkse evenement, DrupalJam gehouden. DrupalJam is het grootste Nederlandstalige Drupal gerelateerde evenement en mocht dit jaar op zo'n 350 bezoekers rekenen. Met een Keynote van Marco Derksen (marketingfacts.nl) en vele andere sprekers was ook dit jaar weer zeer divers aanbod van zeer interessante presentaties.

Ook Michael Mol was één van de sprekers en hield een "lightning talk" over de Coffee module. Zijn slides zijn te vinden op http://slides.minter.nl/drupaljam2015/.

DrupalJam op 30 april!

Logo DrupalJam 2015

Het grootste Nederlandstalige Drupal evenement zal dit jaar worden gehouden op 30 april, in de mooie en inspirerende locatie "De Fabrique" in Utrecht.

Woon interessante sessies bij, deel kennis en ga de discussie aan over Drupal, maar vooral; praat bij met oude bekenden en ontmoet nieuwe mensen.

Inmiddels wordt dit evenment voor de 9e keer gehouden en groeit steeds verder, waar in 2007 30 bezoekers op af kwamen zullen er dit jaar zo'n 350 mensen naar Utrecht af zullen reizen.

Coffee voor Drupal 8

De ontwikkeling van Drupal 8 gaat gestaag door en het einde lijkt in zicht te komen. Voor ontwikkelaars die nu al graag met Drupal 8 aan de gang willen gaan en de Coffee module gebruiken heb ik de Coffee module herschreven zodat deze voor Drupal 8 ook gebruikt kan worden.

Het, inmiddels voor vele ontwikkelaars, vertrouwde "alt+d" kan dus nu ook gebruikt worden in Drupal 8. Een leuke toevoeging is dat Coffee in Drupal 8 ook een icoon heeft in de toolbar waarmee Coffee geopend kan worden.

DrupalCon '14 Amsterdam

Drupal Con amsterdam 2014

Bijna is het zover, dan gaat het grootste Drupal evenement van Europa van start, DrupalCon. Amsterdam RAI is dit jaar het podium, waar zo'n 2500 "drupalistas" zich zullen verzamelen.

Van 29 september tot en met 3 oktober zullen er diverse sessies, code sprints en diverse social events gehouden worden. Er zijn verschillende tracks, van business tot front end development en van site building tot backend development. Alle facetten zullen behandeld worden, maar Drupal 8 zal hier een grote rol spelen.

Vooruitblik Drupal 8

Drupal 8 logo

Drupal 8 is op het moment van schrijven (juni 2014) nog volop in ontwikkeling. De release datum laat nog op zich wachten en er worden nog steeds (grote) veranderingen aangebracht. In dit artikel een overzicht wat er verwacht mag worden van Drupal 8, in andere artikelen zal er dieper worden ingegaan op specifieke onderdelen.

Waarom je vanaf nu drush moet gaan gebruiken

drush logo

Mocht je drush al gebruiken, dan is dit artikel niet voor jou bedoeld. Je kunt 'm wel doorsturen aan iedereen die drush nog niet gebruikt (en wel zou moeten). In dit artikel een korte introductie over drush en waarom site-builders, themers en developers drush al zouden moeten gebruiken.

Wat is drush?

Drush is een command line tool, je gebruikt dus de terminal. Indien je terminal vrees hebt, dan is dit het moment om daar van af te komen. Ben je reeds gewend met de terminal te werken, installeer dan drush.

Drupal Developer Days - Dag 3

De laatste officiële dag van de Drupal Developer Days zit er op. Een dag die, net zoals dag 2, rustig begon. Na de eerste sessie ben ik samen met Olivier Köhler @nebel54 aan een Javascript issue gaan werken voor de Coffee module. Ik heb Olivier in Szeged voor het eerst ontmoet en hij vertelde vol enthousiasme over de Coffee module. Gezien Olivier gedegen kennis heeft van Javascript boodt hij aan om naar een specifiek issue te kijken.